Mumms Mumms 

Ca 30 st

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett 

ca 30 smörgåsrån

Garnering:
ca 400–500 ljus choklad eller ta hälften av varje 
1–2 msk rapsolja
kokos 

GÖR SÅ HÄR

1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande.

2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

3. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.

4. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

5. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 timme.

6. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.

7. Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.