Godmorgon 😃
Äntligen Ă€r helgen tillbaka riktigt skönt att jobba skift med ledig fred varannan vecka idag tror jag det blir lite stĂ€d med andra ord som vanligt pĂ„ mina lediga fredagar, sedan blir det en svĂ€ng till CG o handla lite.
Hittade ett trevligt recept pĂ„ semlor fast i wraps form sĂ„ blev ju lite sugen igen pĂ„ att baka 😃

SEMMELWRAP

12 st

 

kardemummawraps:

25 g jÀst

50 g smör (ej margarin)

2 1/2 dl kaffegrÀdde

1/2 tsk nystötta kardemummakÀrnor

1 tsk mald kardemumma

3/4 dl strösocker

1 krm salt

ca 6 dl vetemjöl

 

mandelmassefyllning:

300 g mandelmassa

1 dl vispgrÀdde

1/2 tsk Àkta vaniljpulver

 

vaniljgrÀdde:

6 1/2 dl vispgrÀdde

2 msk florsocker

1 tsk Àkta vaniljpulver

 

Gör sÄ hÀr:

1. Kardemummawraps: Smula jÀsten i en bunke. SmÀlt smöret och tillsÀtt kaffegrÀdde, nystött- och mald kardemumma. VÀrm degvÀtskan tills den Àr fingervarm (37 grader). HÀll degvÀtskan över jÀsten och rör tills den har smÀlt. TillsÀtt resterande ingredienser och knÄda degen för hand ca 15 min eller i maskin ca 10 min. LÄt jÀsa under bakduk tills degen Àr dubbelt sÄ stor, ca 35-40 min.

2. StjÀlp upp degen pÄ ett mjölat bord och dela den i 12 jÀmnstora bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och lÄt jÀsa ytterligare 30 min under bakduk. SÀtt ugnen pÄ 225 grader.

3. Kavla ut varje bulle till en riktigt tunn platta, ca 2mm tjock och 12-15 cm i diameter. Strö ev lite mjöl pÄ bordet sÄ att de inte fastnar. LÀgg wrapsen pÄ plÄtar klÀdda med bakplÄtspapper och nagga bröden med en gaffel. GrÀdda mitt i ugnen ca 3-4 min. De ska vara precis genomgrÀddade och bleka (Àr de för hÄrt grÀddade kan de spricka nÀr de rullas ihop). LÄt bröden svalna under bakduk sÄ att de hÄller sig mjuka.

4. Mandelmassefyllning: Mixa mandelmassa med grÀdde och vaniljpulver i en matberedare eller mosa till en slÀt krÀm med gaffel.

5. VaniljgrÀdde: Vispa grÀdden luftig med florsocker och vaniljpulver.

6. Vid servering: Spritsa/bred ut mandelmassa över mitten av varje kardemummawraps. Spritsa/klicka pÄ den vispade grÀdden över mandelmassan. Vik upp nederkanten av wrapen och vik över sidokanterna. Pudra florsocker över och njut!


 

Kommentera

Publiceras ej