Kladdkaka med krämig nougatganache
Ca 12 bitar
150 g smör
100 g mörk choklad (kan uteslutas och bara smaksätta med kakaon)
3 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
Nougatganache
1 dl vispgrädde
150 g nougat
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
4. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. Rör om till en kräm. Låt den kallna.
5. Bred ut ganachen över kladdkakan. Ställ den i kylen i ett par timmar och låt den stelna.
Kommentera